Rosa har bagt pebernødder - store pebernødder, der smelter på tungen. De er dejligt krydrede og dufter himmelsk i hele køkkenet. De smager bedre end noget andet man kan tænke sig - og det siger jeg som ikke engang kan lide pebernødder! De her'sens er altså bare beyond Pebernødder!
Gør sådan her:
Smør og sukker røres hvidt. Tilsæt æg og rør godt, til ægget er helt blandet med smør-sukkeret. Natron, krydderier og mel blandes og sigtes i. Ælt dejen til den er blank og glat. Lad den hvile 20-30 min. tril den ud til lange tynde stænger og skær dem i småstykker i ca. 1 1/2 cm´s længde. Tril dem til kugler og sæt dem på bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter. De må gerne være lidt bløde når de kommer ud af ovnen – de skal nok blive sprøde når de bliver kolde.
Ingredienser:
125 gr. smør
125 gr. sukker
1 stort æg
1 tskf natron
1/2 tskf st. ingefær
3/4 tskf. kardemomme
3/4 tskf. kanel
1/4 tskf. hvid peber
ca 275 gr. mel
Rosa has made the best version of Danish Christmas gingerbread ever. Lucky me that I'm her mom and that I'm allowed to eat (almost) all of them..
Ingen kommentarer:
Send en kommentar