7. april 2011

Brun dag..


I mit tidligere job i tehus gjorde jeg det med den te som vi havde brygget på, nu gør jeg det med den kaffe som vi drikker på kontoret..

Genbruger..

Jeg har så svært ved at se alt "det brune guld" (advr for et ord - men det er det jo på en eller anden måde..) blive smidt ud når det kan bruges til så meget..

Her er en kort liste:

21 Måder at Genbruge kaffegrums (og kaffe)

I haven:

1. Organisk gødning: Drys det i jorden med planter, der elsker sur jordbund, især Hortensia, Roser, Rhododendron og kamelia.

2. Økologisk skadedyrs og myre fjerner: Drys områder, hvor myrer, snegle hænger ud og ødelægge haven.

3. Økologisk "gå væk kat" middel: Drys det alle steder hvor naboens kat har indrettet toilet.

4. Svampejord: Podede champignoner proppes ned i fugtigt kaffegrums.

5. Kompost: Kom så meget du har lyst til i kompostbunken, gerne med filter og det hele. Ormene elsker det og komposten har rigtigt godt af det

I huset:

6. Klædeskabs lugtfjerner: Gamle strømpebukser plus kaffegrums svarer til en pose med lugtfjerner.Men hæng eller læg den et sted hvor den ikke rører ved tøjet for den afgiver farve (det kommer jeg til længere nede på listen).

7. Køleskab og fryser lugtfjerner: Placer grumset i en lille kop og i køleskabet eller fryseren. Ca lige så meget som du ville med bagepulver.

8. Nålepudefyld: Hvis du stadig bruger nålepuder, så er tørret kaffegrums et godt fyldstof i nålepuder.

9. Slibende rengøringsmiddel: For stædige fedt og pletter på gryder og pander, kan kaffegrums virkelig være godt.

10. Aske fanger: drys kaffegrums på asken, før du begynder at feje pejsen, så hvirvler det ikke rundt over det hele.

12. Afløbsrens: Vær forsigtig med mængden, hvis du ikke ønsker at blokere dine afløb med kaffegrums! Grums kan modvirke lugt fra dit afløb. Hæld omkring en dl kaffe grums ned i afløbet efterfulgt af kogende vand for at få grumset til at løbe igennem.

14. Smag i Chokoladekage: Brugt brugt og frisk kaffegrums til at give et lille kick til chokolade kager, herunder brownies.

Til pleje:

15. Håndsæbe: Gnub kaffegrums på dine hænder for at slippe af genstridige lugte som løg og hvidløg. Det er også genialt hvis man har fået maling eller smøreolie på hænderne.

16. Ansigtsmaske: En æggehvide blandes med 1 dl kaffegrums bliver til en stor omgang exfolierende ansigtsmaske.Så inviter veninderne.

17. Hår skyl: Efter at have vasket dit hår, kan du gnide det i kaffegrums for at få mere glans, blødhed, og endda en smule farve for dem af jer, der er mørkhårede, husk kaffegrums fungere som et farvestof, så hvis du har lys hår er det ikke liige til dig.

For sjov:

19. Farve: Brug en blanding af kaffegrums og vand til farvning af tøj, papir, eller påskeæg.

20. Tatovering masse: Lav hjemmelavet midlertidige tatoveringer ved hjælp af kaffegrums og henna.Men pas liige på det med allergien!

Til vovse:

21. Hunde loppe Middel: Jeg har ikke haft den frækhed at prøve det på mine forældres hunde endnu, men næste gang vi passer dem så vil vi gnide pelsen med kaffegrums  og vand, lade det sidde lidt for derefter at skylle det ud igen. Det skulle også virke rigtigt godt.

Selvom du måske ikke drikker kaffe, kan du helt sikkert få din lokale café eller arbejdsplads til at kaste noget i din retning.(så at sige)

Fedt for pengepungen.
Fedt for samvittigheden.
Fedt for miljøet.

Har du nogen gode idéer til hvordan man kan genbruge kaffegrums?

2 kommentarer:

 1. Hold da helt kæft, hvor var der lige mange gode idéer til brug af kaffegrums. Har desværre ikke nogle nye at bidrage med, men har lært mere ved at læse dit indlæg hér, end jeg har i mange timer i skolen! ;-)
  Hurra for blogland og mennesker som dig, der deler på den fede måde!
  Ha' en lækker aften!
  Kh. Jane

  SvarSlet
 2. jeg er seriøst imponeret og inspireret! Hvor vildt og dejligt bæredygtigt! Fantastisk indlæg!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...