6. november 2011

Søndag er Osso Buco dag..




Når det nu er efterår - så findes der ikke noget bedre end at lave gryderetter der tager mindst 2-3 timer at lave.. -mærke hvordan duften breder sig i hele huset i løbet af eftermiddagen..




Alt hvad man kan spise cremolata til, er i øvrigt min yndlingsret!

Osso buco:
1 kg Osso buco
Mel
2 stk. Løg 
2 fed Hvidløg 
50 g Bladselleri
2 dl. Hvidvin  eller mere :)
1 ds. Flåede tomater
1 ds. Tomat puré
1 dl. Vand
Okseboullionterning
olie
2 spsk. Hvedemel 
3  Laurbærblade
Salt
Peber

Cremolata:
1 tsk. Citronskal
4 spsk. Persille
mere Hvidløg

Alt i alt er det piv let at lave:
Klip hakker i kanten på kødet og vend det i en blanding af mel, salt og peber - brun det så og læg det tid side..
Svits løg og selleri og hæld hvidløg i et minuts tid inden kødet kommes i gryden igen. Vend det hele rundt og hæld en god sjat hvidvin på - Snus kraftigt ind, nyd duften og glæd dig til du skal spise.
Hæld tomat og puré ved og okseboullion og laurbær. Lad retten "putre" ( tak til Price Bro's for et nyt godt ord) i nogle timer. Smag på retten flere gange - til du skammer dig, for det kan være svært a lade være.
kom også gerne en masse frisk timian eller oregano, fra haven, i. Drik gerne af den hvidvin som du alligevel har åbnet til anledningen.
Lav en god portion ris eller kartoffelmos til og glem ikke cremolataen!
Hak persille - riv øko citronskal og hak hvidløg. Blan det hele sammen og drys det gavmildt på din portion når du sidder ved middagsbordet.

Osso Buco er god (hvis ikke bedre) dagen efter og kan sagtens fryses ned til travle tider - så jeg plejer at lave ca. 3 kg......og så lave det på slump i øvrigt..

Du vidste sikkert godt alt det her på forhånd - men hvis du nu ikke gjorde.... :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...