9. februar 2011

Havde du glemt den?..





Jeg havde helt glemt den..Pastamaskinen fra engang først i 90'erne..
Jeg fandt den forleden da jeg rodede rundt i kælderen efter noget helt andet. Dér stod æsken, helt gulnet og forladt og mindede mig om hvor meget jeg havde elsket den, dengang i forrige årtusinde. Nu har jeg introduceret mine piger for den og kærligheden var øjeblikkelig. Jeg har en fornemmelse af at vores middage i fremtiden vil rime lidt mere på "pasta" end den har gjort på det sidste..
Det er i øvrigt den letteste og hyggeligeste (og sjoveste) sag at lave pasta..

Man tager:

(pr. portion)
ca. 1 helt æg pr. mand
omtrent 100g  mel, gerne "00" malet italiensk mel (f.eks. fra Netto)
en sjat olie
et skvæt fint salt

I had totally forgotten all about it.. The Pasta maker from way back in the beginning of the 90's..
I found it in the basement the other day when I was looking for something all together different. There it was. the box - all faded and alone, reminding me of how much I had loved it in the past millenium. Now I have introduced it to my girls who fell instantly in love. I have a feeling that our dinners in the future will be far more pasta'ish that the have been lately..
It is , by the way, the most easy and fun thing to make..

You take:

(per serving)
1 egg per serving
roughly 100g of flour, "00" italian flour is the best but others will do too.
1 tablespoon of oil
a pinch of fine graded salt

6 kommentarer:

  1. Ej hvor flot.
    Det vil vi meget gerne prøve.
    Jeg har aldrig selv lavet pasta

    Så kunne vi lave en spagetti central

    SvarSlet
  2. Det har jeg heller aldrig prøvet, og af en eller anden grund troede jeg, at det var rigtig besværligt :) Men jeg har vist desværre ikke adgang til sådan en maskine.

    SvarSlet
  3. Jeg tror måske mere, at jeg har fortrængt den :D

    Ej, det er godt nok lækkert med frisk pasta. Mon det kan laves glutenfrit - for glutenfri-pasta er ikke det mest spændende i verden.

    SvarSlet
  4. Jeg er med på pastacentralen :)

    Det er egentlig heller ikke spor svært uden maskine. Man kan bare rulle dejen ud med en kagerulle, drysse godt med mel, rulle dejen sammen og skære "rouladen" ud i tynde skiver..et voilá.

    Glutenfrit? -Jeg ved det ikke..men det er værd at prøve..bare det at der er æg i hjælper jo gevaldigt på det :)

    SvarSlet
  5. Jeg elsker hjemmelavet pasta. Hvis ikke man har maskinen kan man altid rulle fine, lasagneplader ud på bordet!

    YUM!

    SvarSlet
  6. Haha...Ja den gode pastamaskine har jeg også glemt...pludseligt så jeg en gammel besked fra dig om at jeg var tagget?? haha...virkelig ked af jeg aldrig fik udført opgaven og kan heller ikke finde den på din side...?
    Jeg beklager...tiden blir væk hele tiden for mig...
    Men fik luret på mange af dine fine indlæg...:) God dag

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...